2017-02-04 Watdajel-10

De Watdajel in jezelf.

‘Wil je een gratis extra koffie, want ik heb er één teveel gemaakt?’ Yes! Niet alleen een extra koffie maar ook een extra koekje, mijn dag kan niet meer stuk!
Aan beide zijden van me zitten iets minder blije mensen. Rechts een ouder kibbelend stel over wanneer ze met vrienden moéten afspreken en wanneer ze de boodschappen dan moéten halen.
 
Hij: ‘wat moet ik terug appen dan?’
Zij: ‘niet te vroeg, zoals ik net al zei .’
Hij: ‘Ik verzin wel een smoes dat ze later komen..zucht…’
 
Anderzijds een jonger stel, mijn leeftijd, met een piepjonge baby. Het afgelopen half uur lijken ze niet de woorden te vinden om uit te spreken. Bijna gegeneerd zit ik tussen beide koppels in met m’n gratis koffie en koptelefoon op. Sia zingt de soundtrack van film: LION- ‘Never give up’ door mijn koptelefoon heen en ik voel de opluchting dat ik beide stellen niet ben.
 
Natuurlijk ben ik ook wel eens dat oudere stel met irritaties of weet ik soms niet de woorden te vinden, maar toch hoop ik altijd een bepaalde lichtheid en blijdschap mee te dragen. Een blijdschap voor dit moment met m’n schrijfboekje, muziek en met nog het avontuur in mijn lijf door vannacht. De nacht dat ik samen met de Watdajel crew borden hing en afsloot in café de Bastaard.
 
Oké rewind: Wat- daj- el? Ja, Watdajel. Het kunstfestival van Utrecht wat ik mede mag organiseren in Utrecht. Watdajel wat in mijn leven staat voor passie, avontuur, creativiteit. Iets wat ik even mis bij de mensen naast me. Alsof ik ze wil heen en weer schudden met de uitnodiging: doe iets! Doe iets wat je blij maakt, dus niet die verplichte afspraken, tegen-je-zin-etentjes of saai tegenover elkaar zitten.
 
Misschien raakt het me juist zo omdat ik vroeger ook een beetje zo was: leven in wat moet. Watdajel heeft een groot aandeel gehad om me hiervan los te maken. Ze is niet meer weg te denken uit mijn leven en staat voor alle nieuwsgierigheid in het leven: altijd avontuur, inspiratie en nieuwe dingen. In een soort van roes brengt ze me in een staat van verliefdheid en op plekken waar ik daarvan ik niet wist dat ze bestonden.
Met een Watdajel crew vol inspiratievolle mensen staan we als soort van hippies voor het mooie van het leven zonder regels en structuur. We stickeren, vergaderen zonder punten maar met wijn, maken we borden, hangen die op en delen creatieve ervaringen en leggen verbinding door inspiratie.
We leven met z’n allen in een wereld vol kwasten en ideeën. Ideeën voor een mooiere en vrolijke wereld. Eigenlijk heel simpel wat niets te maken heeft met ingewikkelde regels of politiek. We denken buiten de kaders en iedereen die zich hierin kan vinden is welkom om mee te helpen. Geen rechts of links. Geen Wilders of antifa. Geen hokjes. Het is meer een soort van beweging die staat voor het mooie van het leven. Beweging voor vriendschap, creativiteit en chaos. Voor en niet tegen. Klein, simpel en tegelijkertijd zo groots.
 
Ik zou iedereen een ‘Watdajel’ in zijn of haar leven gunnen als verbinding met elkaar. Verbinding die in deze wereld soms een beetje verdwenen te zijn geraakt in tijde van polarisatie. Mijn oproep: zoek wat je blij maakt, doe daar wat mee en begin met een bezoekje op het Watdajel Festival op 11 maart! Ik zie je daar in mijn zelfgemaakte tent waar we dit gesprek voort zetten onder het genot van een muziek en een bijna gratis koffie!

 

LIEFS

(Foto credits: Pieter Klein)

2017-02-04 Watdajel-182017-02-04 Watdajel-52017-02-04 Watdajel-162017-02-04 Watdajel-19

Tags:

Geen reacties

Post a Comment