Lovelist

Dit moet ik vaker doen.

Het ziet er eigenlijk niet uit: hardloopkleren aan, blote billen gezicht, haar strak in een paardenstaart en een piep klein teckeltje aan de riem.
 
Zo ziet mijn buurt mij dagelijks hardlopen en elke dag lach ik mezelf stiekem uit. Vroeger daarentegen ging ik al gemake-upt de deur uit en liep ik zeker niet met een hond aan de lijn tijdens het hardlopen. Tegenwoordig gaat dit allemaal wat soepeler (naja…ik doe mijn best).
 
Nu geniet ik van mijn te kleine hondje, de eerste baby eendjes van het seizoen die achter moeder aan huppelen en het feit dat ik aan het hardlopen ben. Ik overdenk ondertussen de afgelopen dagen: high tea-en in Haarlem en oma die gisteren zei: ‘Kiend, goed et’n, das ’t belangriekste in de wer’ld.’ Oma houdt dus van eten en vindt dat ik ‘spek op mien rugge moet kriegen’, geen idee hoe dat er uit moet zien. ‘Ze zal het wel goed bedoelen’, denk ik dan altijd maar.
 
Ik loop en geniet van mijn Spotify Premium: ik kan het iedereen aanraden en dat brengt me terug naar afgelopen donderdag toen ik voor het eerst dit jaar weer eens sterren ging kijken: kleedje mee, muziekje aan en genieten van het schouwspel boven mijn hoofd. Elke keer denk ik als ik sterren kijk: ‘dit moet ik vaker doen‘, zoals zoveel dingen die ik vaker wil doen: oma wat vaker bezoeken, vrijwilligerswerk weer oppakken, vaker grote stukken door het bos lopen, mijn koelkast schoonmaken en meer kaartjes sturen.
 
Al lopend, denkend en m’n hondje meesleurend ben ik al bijna thuis en klaar voor mijn Rituals douchespulletjes. Ik kan niet wachten om m’n lelijke hardloopkleren uit te trekken, make-upje op te doen en oma een kaartje te sturen.
 
Wat zou jij vaker willen doen?
 
Liefs, Elize.
 
LoveList-5april

Geen reacties

Post a Comment