Plantjes2-500x500

Je leeft maar één keer.

‘ Je leeft maar één keer ’, is iets wat iedereen wel eens hardop zegt of denkt. Een zin die vaak het verschil aanduidt tussen wat je doet en wat je wilt. Iedereen is druk. Druk met ‘dingen’ doen, druk in je hoofd en druk met niet druk willen zijn. Als je het woordje druk onder de loep neemt, neemt het een soort van zwaarte met zich mee: d-r-u-k. Druk ervaren voelt niet vrij en toch zijn we het allemaal.

Sinds twee maanden werk ik stukken minder en heb ik tijd om te doen wat ik leuk vind. Ik heb eindelijk tijd om elke dag te illustreren, m’n dagboek bij te houden, om mijn teckeltje in alle rust uit te laten, te longboarden, om een boekje te lezen aan de kant van het water, bloemen te verpotten, tijd om naar de visjes te kijken in het tuincentrum en tijd om in alle rust een praatje te maken met mijn buurman.

Dit is een enorm contrast met mijn vorige mooie geregelde leven: ik woonde samen met een lieve en mooie man, had een koophuis, geld, een grote auto, geen geldzorgen en we leefden samen met onze agenda die werd bepaald door afspraken en soms was daar een gaatje om series te kijken. Altijd ervoer ik een druk en de zin: ‘… je leeft maar één keer’, hield me meer bezig dan ooit. Als een soort van onrustig ongeleid projectiel moest ik me afzetten om los te komen van druk, afspraken en zekerheid.

Ik heb me losgemaakt en dat was het lastigste wat ik ooit heb moeten doen. De zin: ‘…je leeft maar één keer’, hield me overeind (samen met natuurlijk alle lieve mensen om me heen) en dat alles zorgde voor rust. Rust door me niet meer d-r-u-k te voelen en vrijheid te ervaren in tijd.

Liefs, Elize.

Elize1-500x500Visjes4-1080x1080Tekenen5-468x500Zonnetje6-1-500x500Belle3-500x500LoveListaug2016-375x500

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.