Wat doe jij?

‘En…… wat doe jij in het dagelijks leven?’

Zo’n typische vraag die mensen stellen bij een eerste ontmoeting. Voor mij een soort van enorme afknapper. Alsof ik dan meteen met een tof verhaal moet komen over wat ik doe en wat dat dan zegt over wie ik ben.

Ik probeer een goed antwoord te vinden en weet mijn God niet waar ik moet beginnen. Zoveel dingen vullen mijn dag met als gevolg dat ik soms zelf niet eens meer weet waar ik mee bezig ben. Al peinzend in mijn hoofd zoek ik naar een antwoord:

‘….uuhhh… 3 dagen in de week ben ik een soort van maatschappelijk werker, daarnaast heb ik een tassenlijn, doe ik modellenwerk, organiseer ik het kunstfestival Watdajel, ik illustreer, verf, laat m’n teckel 3 a 4 keer per dag uit, wil graag cello leren spelen en ik blog voor Bloem Bewustwording.’

En terwijl ik dat zeg denk ik altijd: ben ik nog wat vergeten in dit rijtje van chaotische onsamenhangende ‘dagelijkse’ activiteiten?

Mensen kijken me altijd een beetje schaapachtig aan van: ‘…okee….’. Alsof het antwoord op de vraag niet voldoet aan de verwachtingen. Ik denk ook dat veel mensen hun ‘zijn’ ontleden aan wat ze ‘doen’ en ik doe altijd maar iets wat ik leuk vind. ‘Zijn’ is naar mijn idee een combinatie van alles wat je bent geweest, je passies en vooral wat er op dat moment ‘is’.

Natuurlijk zegt een baan, opleiding of het ontbreken hieraan iets over iemand. Interessanter vind ik de vraag: ‘Wie IS iemand’, en dat is weer een net iets te ingewikkelde vraag voor zo’n eerste kennismaking. Uiteindelijk is het antwoord op de vraag: ‘wie is iemand?’ heel simpel:
Alles wat is, is nu.

Op drukke momenten in mijn hoofd (waarschijnlijk door alle chaotische activiteiten die ik in het dagelijkse leven doe) helpt deze zin mij. Het verleden is geweest, de toekomst ligt open. Het enige wat er nu is, wie ik ben, is dit moment: het moment van wat ik nu ‘doe’.

Ondertussen schrijf ik dit rare verhaaltje over ‘zijn’ en ‘doen’ met mijn blote voeten in het Spaanse zand, lig ik op een grote handdoek dat ik deel met m’n roodharige broertje, hoor ik de zee, zie ik de bergen, voel ik intens geluk en liefde voor het leven. Dat is wat het is en dat is wat ik doe.

Liefs, Elize.

 

lovelistdeel-500x500belle-500x500hangmat-500x500schilderij-500x500steen-500x500veer-500x500

1 Comment

  • Tante Zus

    29.10.2016 at 11:47 Beantwoorden

    Elize wat kun je de dingen leuk schrijven, wanneer ga je een boek schrijven, kan er nog wel bij, 😀
    Groetjes Tante Zus

Post a Comment