Wat is een Lovelist?

Een Lovelist is jouw unieke persoonlijke lijst met alle dingen waar jij gelukkig van wordt en die jou- jij- maken.

We leven in een drukke wereld waar alles even ‘snel, snel, snel’ gaat. Het liefst doen we zoveel mogelijk dingen tegelijk: “tijdens het fietsen even wat appen, muziek luisteren en de route bekijken op Google Maps, ondertussen bedenken wat je gaat koken én terwijl je dat bedenkt sta je al in de supermarkt.

“Let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met verleden en toekomst.

 

Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment. Dit betekent: mindfulness: bewust zijn van de huidige ervaring.

 

Je kunt het maken van een Lovelist als een soort van mindfulnessopdracht zien die je bewust doet maken van een intens moment. Het is de kunst van het aanwezig te zijn in het hier en nu. De Lovelist zet je tot nadenken en brengt je een boost van happiness die je wilt delen met anderen. Het is een stukje identiteit die je bloot geeft van jezelf en de wereld in brengt.

 

Bijna elke dag maakt Elize een lovelist én om er een extra feestje van te maken: schrijf je lovelist op mooi briefpapier en fotografeer het als kunstobjectje:

Lovelist button - origineel

“KEEP CALM AND MAKE A LOVELIST”

Nieuwsgierig hoe je zo’n lovelist heel simpel en snel maakt? Op zoek naar tips? Klik dan hier….

 

Heb je je lovelist af en wil je ze omtoveren tot een lovelistbag: upload direct jouw Lovelist-bestandje hier en ontvang jou unieke persoonlijke canvas Lovelistbag.

 

Lovelists Elize en Linda
LIEFS Elize